Nätverk som tjänst för byggbolag

Kunden

Bonava är en av de ledande bostadsutvecklarna i norra Europa.
Bonava har sitt ursprung i NCC och har skapat hem och områden sedan 1930-talet. Idag har Bonava 1 600 anställda med verksamhet i Sverige, Tyskland, Finland, Danmark, Norge, Sankt Petersburg, Estland och Lettland med en omsättning på 13,5 miljarder kronor, 2016.
Bonava är noterat på Nasdaq Stockholm.

Bakgrund

När Bonava skulle avknoppas från NCC som eget bolag och börsintroduceras behövdes en helt ny IT-infrastruktur. Det viktiga för Bonava var flexibla och skalbara lösningar samt att IT-infrastrukturen skulle upphandlas som tjänst. De hade även bestämt sig för en ’total cloud’ strategi med så mycket IT som möjligt i molnbaserade lösningar. Bonava tog hjälp av konsultbyrån Playground consulting till att hitta rätt leverantörer för bygga sin nya IT plattform. De bjöd i sin tur Fouredge att offerera på delen Network as a Service då de kände till Fouredge djupa kompetens på Cisco Meraki och nätverk.

Läs nedan hur Fouredge skapade en flexibel nätverkslösning för Bonava.

Lösning

Genom att erbjuda cloud-baserad Network as a Service med Cisco Meraki så har Fouredge & Bonava uppnått följande positiva effekter:

  • Drift, övervakning och support är paketerat i ett fast pris per enhet så att Bonava ej behöver ha egen kunskap och betalar ett förutsägbart pris för hantering och support.
  • Software defined WAN (SD-WAN) ger möjlighet att prioritera rätt applikationer över WAN länkarna samt att applikationer och trafik väljer rätt länk utan att behöva bygga komplexa lösningar. Detta skapar ett dynamiskt WAN där den dagliga affären blir mindre påverkad av toppar och dalar.
  • Med en cloud managerad nätverkslösning behövs ingen lokal management server eller controller då all form av management finns i Merakis moln. All utrustning kan styras från ett och samma management system där det inte finns någon begränsning för hur många enheter molnet kan hantera. En cloud managerad lösning går alltid att nå från vart som helst och är näst intill 100% säker. Läs mer på https://meraki.cisco.com/trust.
  • Vid behov löser Fouredge även kringtjänster som till exempel lokal uppkoppling till internet.

Läs mer om Bonavas business case på Playground Conultings webbsida.

Med Fouredge som vår partner så behöver vi ej själva ha någon kompetens för nätverk vilket vi tycker är skönt eftersom vi då kan fokusera på våra egen kärnverksamhet. Jag vill även lyfta fram att den flexibilitet Fouredge tillför är ovärderlig för alla våra projekt och siter. Sammanfattningsvis kan jag verkligen rekommendera Fouredge som nätverksleverantör.

– Patrik Ström – CIO Bonava AB

VILL DU BOKA EN TIMMES FRI KONSULTATION?

RING OSS PÅ

+46 (0)8 518 00 190

ELLER FYLL DINA UPPGIFTER NEDAN

om du hellre vill att vi kontaktar dig!

Referenser