Om Fouredge

HISTORIA

Fouredge grundades 2007 på Södermalm i Stockholm och har i dag två delägare, Daniel Eriksson och Pär Lanvin, som varit med sedan start och är hundra procent aktiva i företaget. Vi har lång erfarenhet av stora driftmiljöer där vi verkat inom analys, kravställning, design, implementering, driftsättning och systemdrift. Då som nu är målsättningen att tillhandahålla konsultativa kunskaper samt att i egen regi erbjuda outsourcing av drift till små och medelstora företag med högt ställda krav på säkerhet och stabilitet.

TEAM

Vi har alla jobbat med IT i många år och har bakgrund i alla led  – alltifrån tillverkare, distributör, egen konsult och återförsäljare inom IT till IT-chef, systemarkitekt och/eller servicedesk hos ledande företag på den Svenska och internationella marknaden. Detta innebär en unik förståelse för hela kanalens behov.

Fouredge har alltid satsat på serviceinriktad personal med hög kompetens eftersom duktig personal som mår bra är nyckeln till framgång, därför är det väldigt viktigt för oss att erbjuda en intressant och utvecklande arbetsplats. Det är också anledningen till att vi alltid strävar efter att leva upp till de fyra hörnstenar som utgör vår värdegrund som vi kallar EDGE.

EDGE – VÅR VÄRDEGRUND

Engagemang

Vi brinner för det vi gör och vårt mål är att göra vårt bästa för att göra IT lätt och tillgängligt så att din arbetsdag blir lite enklare.

Dedikation

Vi älskar utmaningar och vi ger inte upp förrän vi hittat en lösning som både du och vi är nöjda med. Rätt lösning, för dig – helt enkelt!

Gemenskap

Vi visar varandra respekt och värdesätter kamratskap och laganda. Hos oss får du personlig service och vi förstår att långsiktiga affärer bygger på goda relationer.

Expertis

Vi skall alltid sträva efter att följa med i utvecklingen vilket innebär att hur marknaden än förändrar sig så ska vi vara experter på det vi gör!

DATACENTER

All inclusive för din datadrift – Välkommen till våra datacenter

Våra moderna datacenter är helägda och är lokaliserade i en egna lokaler på separata platser i Stockholm. För din trygghet är de byggda för att motsvara alla krav du ställer på en driftsäker IT-miljö. Vi har en avbrottsfri kraftförsörjning (UPS) som backas upp ytterligare av dieselgeneratorer som kan förse hela driftanläggningarna med el vid strömavbrott. Våra klimatanläggningar använder både kyla och stadsvatten för att förse all utrustning både med rätt temperatur och rätt luftfuktighet. Här finns brandlarm och släcksystem baserade på argonitgas som kväver möjligheten till brand genom att syrehalten sänks, vilket skyddar och bevarar utrustning och data.

I våra datacenter lagras data i första hand i en SAN-lösning och säkerhetskopieras därefter till band för maximal prestanda. Metoden innebär att vi eliminerar risken att data försvinner. Alla viktiga funktioner underhålls och testas kontinuerligt av våra specialiserade samarbetspartners.

I våra centret ansluter vi till internet via flera av varandra oberoende operatörer. Kommunikation mellan våra datahallar sker via 40Gbps fiber. All teknik övervakas och ett meddelande går omedelbart till rätt person för åtgärd om någon störning skulle uppstå. Bägge anläggningarna övervakas med video och är ansluten till larmcentral dygnet runt. Vi använder oss av både livrem och hängslen och därför är alla komponenter i våra datacenter redundanta med minst två faktorer. Kort sagt, vi och våra kunder kan sova gott om nätterna.

Skryt

Miljö

Vi på Fouredge är fast beslutna att medvetet verka för att miljöfrågorna är högprioriterade i all verksamhet som rör oss direkt eller indirekt. Det betyder att:

 • vi har ett miljötänk i allt vi gör
 • vi alltid letar efter de bästa rutinerna när det gäller miljön
 • vi självklart följer gällande lagar och regler

I praktiken innebär det att:

 • våra DataCenter drivs till 100% med miljövänlig el från vindkraft
 • våra DataCenter kyls på ett miljöriktigt sätt (via frikyla, havs- eller sjövatten med värmeåtervinning när det finns möjlighet)
 • vi ska så ofta som möjligt välja miljövänliga resor och transporter
 • vi källsorterar och lämnar återvinningsbart material – elektronik och förpackningar till exempel – till miljöstationer
 • vi väger in miljöpåverkan när vi väljer leverantörer
 • vi inte köper in saker som inte kan återvinnas eller som starkt bidrar till miljöförstöring
 • när vi behöver servrar, väljer vi alltid den energisnålaste modell som uppfyller kapacitetskraven

Fyra anledningar att välja Fouredge

 • Kundanpassade och flexibla lösningar
 • Personlig och snabb service
 • Betala endast för ditt behov
 • Egna datacenter med hög driftsäkerhet

× Stäng

Hej!

Nu har du surfat runt här ett tag så vi hoppas att du kanske hittat något du gillar!

KONTAKTA OSS DIREKT

eller

Fyll i dina uppgifter