Fouredge stödjer hjälporganisationen Welcome to Sweden

FOUREDGE STÖDJER HJÄLPORGANISATIONEN WELCOME TO SWEDEN MED IT-RESURSER!

Jonas Jansson som är grundare av Recommit AB, vilka är en av Fouredges kunder sen lång tid tillbaka, har startat upp en volontärhjälporganisation för att hjälpa krigsdrabbade flyktingar som kommer till Sverige.

”-Jag fick idén om att jag ville göra något efter ha insett hur hemsk situationen för nyanlända flyktingar är här i Sverige, som att barnfamiljer tvingats sova på gatan om det inte vore för ideella initiativ. Bland annat fick jag höra om en ensamkommande flyktingpojke som några volontärer hittade gråtandes utan pengar eller sällskap på T-centralen. Det enda han visste var att han hade en syster här i Sverige och hade därför tagit sig hit helt ensam för att undkomma kriget. Som småbarnspappa skar det i mitt hjärta att se denna rädda, förvirrade och ensamma tonårspojke som inte var så många år äldre än mina egna barn. Tänk om detta hade varit min son?”, säger Jonas.

Jonas började då arbeta som volontär och började först hjälpa till med att transportera flyktingar till olika tillfälliga boeenden, ordna mat och andra fönödenheter. Denna typ av hjälp är väldigt temporär och relativt ineffektiv och efter att ha kommit i kontakt med andra volontärer så bildade de tillsammans organisationen ”Welcome to Sweden!” för att kunna hjälpa mer strukturerat. Kärngruppen består i dagsläget av ca 10 volontärer och deras syfte är att, på nationell nivå, hjälpa och stödja flyktingar, volontärer och vanliga personer som vill vara med och bidra.

”-Det kan vara praktisk information om vart flyktingar ska vända sig för att t.ex. söka asyl, information om hur Sverige och olika organ som exempelvis polisen fungerar. Vi vänder oss även till vanliga personer som vill hjälpa till med bidrag och gåvor som kläder, mat och hygienartiklar. Vi supportar också andra volontärer och hjälporganisationer genom informera dem om bland annat säkerhet och bemötande. Vi agerar också som ett stöd vilket de kan luta sig mot eftersom det finns en stor risk att bränna ut sig när man arbetar med detta”, berättar Jonas.

Jonas insåg ganska snabbt att det behövdes resurser för att göra detta möjligt och kontaktade flera bolag för att se om de var intresserade av att bistå Welcome to Sweden med nödvändiga medel. Däribland vände sig Jonas till Fouredge då de hade behov av en server, databas, ett stabilt webhotell, kommunikation och mail m.m.

”-Jag ringde Daniel Eriksson (VD och en av grundarna av Fouredge) och förklarade vad vi gjorde och vad vi hade för behov. Svaret från Daniel om Fouredge ville bidra med IT-resurser blev kort och gott: Ja, självklart vill vi det! Sagt och gjort så var server, databas, webhotell, ja, alltihopa uppe i drift inom tre timmar efter samtalet! Vi är verkligen tacksamma för den generositet som Fouredge och alla andra som bidragit har visat oss. Jag vill verkligen belysa hur Fouredge överträffade våra förväntningar i allt ifrån hur självklart det var för dem att bistå oss och hur snabbt allting var i drift”, avslutar Jonas med att berätta för oss.

För Fouredge känns det som självklarhet att vi vill bidra med det vi är bra på och vi uppskattar alla eldsjälar som ger så mycket av sig själva för att hjälpa våra medmänniskor som är i nöd! Gå in och läs mer på www.welcometosweden.org för att se hur just du kan vara med och bidra!

 

Simon Svahn, Försäljningsansvarig